Gıda, farmasötik ürünler veya kozmetiklerin kalitesi söz konusu olduğunda, bakteri saldırısı, küf, renk değişikliği, doku ve tat değişiklikleri tabudur.

Serbest suyun tüm bu olumsuzluklar üzerinde büyük etkisi vardır. Su aktivitesi ölçümü numunedeki serbest su içeriğini değil, durumunu ölçer. Bu bilgiler, mikrobiyolojik bir risk değerlendirmesi yapmak veya üretim süreçlerini ya da depolama koşullarını optimize etmek için kullanılır.

İlaç Endüstrisi

Farmasötik ürünlerdeki en yaygın kalite sorunları, API'nin (Aktif Farmasötik Bileşen) ayrışması veya yumuşak veya sert bir jelatin kapsülün kabuk ve dolumu arasında su göçü ile bağlantılıdır. Su aktivitesi ölçümü yapmak, ürününüzdeki serbest suyun durumu ve nihai üründeki bileşenlerin kalitesi ve stabilitesi üzerindeki etkisi hakkında size güvenilir ve önemli bilgiler sağlar. Su aktivitesinin kontrolü bu nedenle kalite kontrol için uygundur, ancak aynı zamanda yeni formülasyonlar oluşturulacaksa ürün geliştirmeyi de destekler.

Peynir Üretimi

Peynirdeki su, peynir hamurunun özellikleri, peynirin olgunlaşması sırasında meydana gelen mikrobiyolojik metabolizma süreçleri söz konusu olduğunda büyük rol oynar. Su aktivitesinin ve su içeriğinin peynir kalitesine etkisi, sadece kimyasal bileşim nedeniyle değil, aynı zamanda olgunlaşma sırasında değişen iç ortamlar nedeniyle de oldukça karmaşıktır. Buradaki en büyük önem, su aktivitesini tuz girişi ve bir dizi organoleptik ve duyusal özellik ile düzenleyen tuz solüsyonu muamelesidir. Ek olarak, su aktivitesi, muhafaza etmek ve su aktivitesi seviyelerini düşürmek için alkolün eklendiği soğutulmamış konserve yiyecekler için önemli bir faktördür.

Çikolata Üretimi

Çikolata endüstrisinde su aktivitesinin kullanımı çok yönlüdür ancak başlıca iki amacı vardır: Mikrobiyal güvenliği sağlamak ve doku ve tadı bozabilecek su geçişini önlemek. Ürün içindeki su aktivitesi seviyelerini belirli formülasyonlarla veya su göçünü önlemek için yenilebilir bariyerlerin uygulanmasıyla hizalamak için hammaddelerin dikkatle seçildiği Ar-Ge'de başlar. Öte yandan, mikrobiyal büyüme riski hakkında fikir edinmek için ara ürünler (ganaj) veya nihai ürün için üretim alanlarında su aktivitesi ölçümünün kullanılması da yaygındır.

Hayvan Gıdası

Çok yönlü evcil hayvan maması olduğu gibi, bu endüstrinin mücadele ettiği sorunlar da öyledir. Yüksek su aktivite değeri nedeniyle mikrobiyal büyümenin engellenmesi ile çok düşük aw değerleri nedeniyle kabul edilemez ürün dokusu arasında ince bir çizgidir. Buna ek olarak, her üretici ekonomik olarak kar elde etmek için ancak kendini hattın üstüne koymadan üründe olabildiğince fazla su bırakmak ister. Su aktivitesinin bu endüstri sektöründe yaygın olarak kabul gören bir parametre olmasının ana nedenlerinden biri.

Gösterilen sonuç sayısı: 5

Su Aktivitesi Ölçüm Cihazı Novasina ClimMate-aw

CHF 1,900.00
Cihaz, ilk ölçüm değeri endikasyonları ve taşınabilir kullanım için idealdir. Pil ile çalışır

Su Aktivitesi Ölçüm Cihazı Novasina LabMaster NEO

CHF 13,000.00
Gıda ve ilaç firmalarının QA laboratuvarlarında su aktivitesinin tayini için üst segment su aktivitesi ölçüm cihazı. Bu cihaz, ürün bozulmalarının nedenlerini, doku değişikliklerini veya eksikliklerini araştırmakta da destek sağlar. Tam termostatlı bir ölçüm odası tarafından desteklenen aw ölçümleri için eşsiz sensör teknolojisi, ürünün optimum kalite kontrolü için son derece yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirlik sağlar.

Su Aktivitesi Ölçüm Cihazı Novasina LabStart-aw

CHF 2,800.00
Cihaz; gıda, kozmetik ve farmasötik ürünlerin su aktivitesi (Aw) değerinin saptanması için tasarlanmıştır.

Su Aktivitesi Ölçüm Cihazı Novasina LabSwift-aw

CHF 4,500.00
Gıda üretim ve kalite laboratuvarları, ilaç ve kozmetik sanayi, kimya, kozmetik ve ilaç ürünlerinde portatif cihaz ile su aktivitesi ölçümü yapabilirsiniz. Cihaz, laboratuvar veya üretim hattında çok yönlü kullanım sağlar.

Su Aktivitesi Ölçüm Cihazı Novasina LabTouch-aw

CHF 6,900.00
Ergonomik tasarımı ve dokunmatik ekranı ile su aktivitesi ölçümünü hiç olmadığı kadar kolaylaştırır.