Mikotoksin Strip Test Kitleri

Mikotoksinler, küçük miktarlarda dahi toksik etkiler gösteren bileşiklerdir. Küflerin ikincil metabolitleridir. Belirli maddelere ve konsantrasyona bağlı olarak, kanserojen, mutojenik, teratojenik ve immünosüpresiftirler.

FAO nün bir tahminine göre, dünya gıda üretiminin yaklaşık %25’i mikotoksin içermektedir. Mikotoksinlerin gıdalara temel giriş kaynağı hububattır, bununla birlikte mikotoksinler meyve ve kuruyemişler gibi diğer gıda maddeleri de kontamine olabilir. Birbirinden farklı kimyasal bileşik sınıflarına ait 400 mikotoksin türünden, takriben 25 tanesi, yoğunluklarından dolayı gıdalarda kontrol edilmektedir.

Sağlık üzerinde ciddi etkileri nedeni ile gıdalarda maksimum mikotoksin içerikleri belirlenmiş ve birçok ülke tarafından bu değerler yasal mevzuatlarına konulmuştur. Mikotoksinler açısından ürünlerin uygunluğu analizlerle kontrol edilmektedir.